Verdwenen grenzen

door Stefan Popa

Publicatiedatum: 03/04/2024

Prijs: €22.99

Verdwenen grenzen

Vergroot coverafbeelding

Verdwenen grenzen

door Stefan Popa

Publicatiedatum: 03/04/2024

Formaat:

Prijs: €22.99

Over het boek

Het debuut van grootse verhalenverteller Stefan Popa, voor de lezers van Paolo Cognetti, Benedict Wells, Lisa Weeda en Isabel Allende.

Florica en Remus ontmoeten elkaar in de tirannieke jaren '80 van Roemenië. Florica behoort tot een traditionele Romafamilie. Ze smacht naar vrijheid, ver weg van een gedwongen huwelijk en de onwelkome avances van haar oom. Remus woont bij zijn grootmoeder en werkt als schoenmaker. Hij droomt ervan om een groot dichter te zijn en te kunnen schrijven zonder censuur, maar durft zich niet te keren tegen het communistische regime van Nicolae Ceaucescu zoals de oude schrijvers die hij in het koffiehuis ontmoet.

Hun gedeelde ongeluk is het begin van een aangrijpende liefdesgeschiedenis. Tegengewerkt door de familie van Florica en de geheime dienst zoeken ze de grenzen van hun geluk op. Eenmaal buiten Roemenië, in het kapseizende West-Europa, ondervinden ze dat vrijheid een relatief begrip is. Ondanks de verdwenen grenzen polariseert Europa in snel tempo en waar ze ook zijn, ze blijven vreemdelingen. Maar ze hebben elkaar en dat is genoeg. En net als het leven hen eindelijk toelacht, slaat het noodlot toe.

Over ander werk:

‘Popa’s stijl is overwegend krachtig en vaak geestig. Dit is een schrijver met een authentieke stem.’ de Volkskrant

‘Met zijn nieuwe roman bewijst Stefan Popa andermaal zijn talent. Dit is een knappe roman over identiteit, afkomst en (ont)worteling, letterlijk en figuurlijk.’ Het Parool

'In de schaduw van de eik is een heerlijke roman over afkomst, identiteit en hier "los" van komen. Vol humor en ironie geschreven, een aanrader!' William, Broese Boekverkopers

Productspecificaties

  • ISBN: 9789402715767
  • Publicatiedatum: 03/04/2024
  • Prijs: €22.99

Lees hier een voorproefje van Verdwenen grenzen: