100.000 exemplaren verkocht van Thomas Erikons Omringd door idioten

  In januari was de Zweedse bestsellerauteur Thomas Erikson in Nederland, ter promotie van zijn nieuwste boek Omringd door tegenslag. Tijdens een bezoek aan de uitgeverij werd hij verrast met taart en goed nieuws: de Nederlandse vertaling van de wereldwijde bestseller Omringd door idioten ging al meer dan 100.000 keer over de toonbank.

  HarperCollins Holland publiceerde de Nederlandse vertaling van Omringd door idioten van Thomas Erikson in 2018. Al meer dan twintig jaar helpt de Zweedse gedragsdeskundige, spreker en auteur mensen bij allerhande communicatieproblemen. In Omringd door idioten leert hij je welke verschillen er zijn in menselijk gedrag, en daardoor ook in communicatie, en hoe je het bekende vierkleurenmodel kunt gebruiken om collega’s, vrienden en familie beter te leren begrijpen.

  Omringd door idioten - Thomas erikson

  Dat Omringd door idioten een schot in de roos was, moge duidelijk zijn. Het boek staat al bijna veertig weken onafgebroken in De Bestseller 60, waarvan de laatste veertien weken in de top 10. De grens van 100.000 verkochte exemplaren werd begin januari gepasseerd. Uitgever Erwin Koning over het succes: ‘Thomas weet als geen ander onze grootste communicatievalkuilen te beschrijven. Zijn boeken staan vol met herkenbare situaties en tips en tricks om de ander (en jezelf) beter te leren begrijpen. Heel welkom, aangezien veel mensen nu hybride werken en we op een andere manier moeten leren samenwerken.’

  Ook in het buitenland wordt Eriksons werk graag gelezen. Hij is de meest vertaalde Zweedse auteur van dit moment; zijn boeken verschijnen in 48 talen. Bij HarperCollins Holland verschenen inmiddels vijf boeken van Thomas Erikson: Omringd door idioten, Omringd door psychopaten, Omringd door slechte bazen, Omringd door narcisten en vorige week Omringd door tegenslag. Twee nieuwe boeken zijn reeds aangekondigd, waarvan Omringd door energiedieven als eerste zal verschijnen.

  Thomas Erikson op de uitgeverij