Een vreemde in de wereld

door Simon Stranger

Publicatiedatum: 22/09/2020

Prijs: €26.99

Een vreemde in de wereld

Vergroot coverafbeelding

Een vreemde in de wereld

door Simon Stranger

Publicatiedatum: 22/09/2020

Formaat:

Prijs: €26.99

Over het boek

Aangrijpende roman over het vinden van je roots na adoptie en over het hedendaagse en koloniale Zuid-Afrika

In 1662 sticht Jan van Riebeeck de eerste Europese handelspost op Kaap de Goede Hoop. Hij denkt vreedzaam te gaan onderhandelen met de lokale bevolking.

De zestienjarige Noah woont in een van de betere buurten van Kaapstad. Hij is een zwarte jongen, geadopteerd in een wit gezin. Een kind van het nieuwe Zuid-Afrika?

Adele woont in een zwarte buurt die plaats moet maken voor een witte wijk. Als zesjarige probeert ze de bulldozers tegen te houden.

En dan is er Simon, schrijver. Hij onderneemt een riskante zeiltocht over de Atlantische Oceaan. Tot hij een bericht krijgt over zijn vader.

Ze zijn alle vier ontheemd. In Een vreemde in de wereld worden hun dramatische verhaallijnen op een aangrijpende en originele manier met elkaar verbonden. De familiegeschiedenis van de Strangers biedt de opstap naar een indringend verhaal over het vinden van je thuis.

Over Een vreemde in de wereld

'Ondanks het grimmige onderwerp slaagt Stranger erin een licht van hoop te laten schijnen door de herinnering aan de doden levend te houden. Dit verhaal over triomf en compassie is een testament van moed ten tijde van het ergste kwaad.' – Publishers Weekly

Lees hier een voorproefje

Productspecificaties

  • ISBN: 9789402705881
  • Publicatiedatum: 22/09/2020
  • Pagina's: 448
  • Prijs: €26.99