Kleptopia

door Tom Burgis

Publicatiedatum: 25/08/2021

Prijs: €22.99

Kleptopia

Vergroot coverafbeelding

Kleptopia

door Tom Burgis

Publicatiedatum: 25/08/2021

Formaat:

Prijs: €22.99

Over het boek

The Economist Book of the Year en The Washington Post Notable Book of the Year!

De bekroonde onderzoeksjournalist Tom Burgis onthult in Kleptopia een angstaanjagend wereldwijd web van financiële criminaliteit. Hij volgt het geld dat de wereldeconomie overspoelt, dictators aanmoedigt en democratieën vergiftigt: van het Kremlin tot Beijing, en van het Midden-Oosten tot het Witte Huis. Burgis komt tot een sinistere conclusie: de criminelen verenigen zich.

Door de jaren heen komt er soms een glimp van deze schimmige wereld naar boven: een lichaam in een uitgebrande Audi, arbeiders doorzeefd met kogels in de Kazachse woestijn, een vervalste verkiezing in Zimbabwe… Kleptopia biedt een schokkende inkijk in een wereld van corruptie, belastingontduiking, spionage, schimmige tussenfiguren en vooral machtswellust.

'Lees Kleptopia om te begrijpen dat de strijd tussen schoon en vuil geld gewonnen is door het vuile geld.' Roberto Saviano, auteur van Gomorra

'Een minutieus gerapporteerd stuk onderzoeksjournalistiek geschreven in de stijl van een snelle thriller.' The Times

Tom Burgis is sinds 2006 verbonden aan de Financial Times. Hij heeft als correspondent en verslaggever vanuit Londen, Brussel, Zuid-Amerika en Afrika gewerkt. Hij woont met zijn vrouw en dochter in Londen.

Lees hier een voorproefje

Bekijk hier de bibliografie

Productspecificaties

  • ISBN: 9789402708158
  • Publicatiedatum: 25/08/2021
  • Pagina's: 368
  • Prijs: €22.99