In de schaduw van de eik

door Stefan Popa

Publicatiedatum: 07/03/2023

Prijs: €23.99

In de schaduw van de eik

Vergroot coverafbeelding

In de schaduw van de eik

door Stefan Popa

Publicatiedatum: 07/03/2023

Formaat:

Prijs: €23.99

Over het boek

'Wat een prachtverhaal.' NRC ****

Grootse Europese roman voor de lezers van Paolo Cognetti, Benedict Wells, Lisa Weeda en Isabel Allende.

Als de beroemde en bekroonde televisiekok Alex Petrescu opmerkelijk nieuws krijgt van zijn vriendin, ontvlucht hij Nederland. Hij koopt een paleis in het land van zijn moeder – of nou ja, een ruïne tussen de verdwijnende bossen. Op het domein staat nog maar één oereik overeind. Een boom met een verhaal. Alex probeert het landhuis, zichzelf en bovenal het bedreigde woud te behoeden voor de ondergang.

Niet iedereen is blij met Alex' ommekeer. Als iemand hem het geheime staatsdossier van zijn moeder toeschuift, kantelt zijn wereld opnieuw. Waarom ontvluchtte ze communistisch Oost-Europa? En belangrijker nog: hoe is haar dat in hemelsnaam gelukt? Terwijl Alex de donkere waarheid omtrent zijn verleden achterhaalt, doorgrondt hij de toekomst.

In de schaduw van de eik is een universeel verhaal over de plek die we innemen in deze wereld, maar ook welke plek de wereld inneemt in ons leven.

'Popa's stijl is overwegend krachtig en vaak geestig. Dit is een schrijver met een authentieke stem.' de Volkskrant

'Met zijn nieuwe roman bewijst Stefan Popa andermaal zijn talent. Dit is een knappe roman over identiteit, afkomst en (ont)worteling, letterlijk en figuurlijk.' Het Parool

'In de schaduw van de eik is een heerlijke roman over afkomst, identiteit en hier "los" van komen. Vol humor en ironie geschreven, een aanrader!' William, Broese Boekverkopers

Productspecificaties

  • ISBN: 9789402712018
  • Publicatiedatum: 07/03/2023
  • Pagina's: 368
  • Prijs: €23.99

Lees hier een voorproefje van In de schaduw van de eik: