De beste boeken voor Vaderdag

Zondag 16 juni is het weer die speciale dag in het jaar waarop alle papa’s in het zonnetje gezet worden: Vaderdag! Naast een dikke knuffel is het natuurlijk erg leuk om je vader nog op een andere manier te verwennen, bijvoorbeeld door een heerlijk cadeau te geven! Dus ben jij nog opzoek naar boeken voor Vaderdag? Maar weet je nou niet welk boek perfect voor jouw vader is? Er zijn ook zoveel verschillende soorten boeken… Gelukkig hebben wij de oplossing! We hebben namelijk voor elk type lezer een kort lijstje gemaakt, zodat het perfecte boek toch een stukje makkelijker te vinden is.

De beste boeken voor Vaderdag voor de actieve non-fictielezer

De wereldgeschiedenis in 12 voetbalwedstrijden

Wist je dat in maar liefst 211 landen voetbal wordt gespeeld? Niet zo gek dus, van Stefano Bizzotto, om 12 historische voetbalwedstrijden te verbinden aan de wereldgeschiedenis. Voetbal mag dan een spel zijn, het weerspiegelt de wereld en de maatschappij tot ver buiten het stadion. Met De wereldgeschiedenis in 12 voetbalwedstrijden biedt de sportjournalist en -commentator een unieke combinatie van geschiedenis en voetbal. 

Bestel het boek hier

Tom van der Weerd-PRIO 1

PRIO 1

Tom van der Weerd, brandweerman en Qmusic-dj, laat in PRIO 1 de volle breedte zien van het vak brandweerman. Tom is al jarenlang actief bij de brandweer, daarnaast is hij elke zaterdag- en zondagmiddag samen met Bram Krikke te horen bij Qmusic én stond hij als dj op festivals als 7th Sunday en Dance Valley.

Bestel het boek hier

The Diary of a CEO

Steven Bartlett is een van de opvallendste ondernemers ter wereld. Bartlett is slechts 31 jaar oud maar is al CEO, oprichter, medeoprichter en bestuurslid geweest van vier toonaangevende internationale bedrijven. Hij heeft duizenden mensen werk bezorgd, meer dan 100 miljoen dollar aan investeringen opgehaald en hij investeert zelf in meer dan veertig bedrijven. In zijn podcast The Diary of a CEO, een van de snelst groeiende podcasts ter wereld, heeft hij de afgelopen vier jaar ’s werelds succesvolste mensen uit het bedrijfsleven, de sportwereld, de entertainmentindustrie en de wetenschap geïnterviewd. In zijn gelijknamige boek presenteert hij 33 fundamentele wetten op het gebied van zakendoen en leven.

Bestel het boek hier

Wat de gek ervoor geeft

Alex van Keulen kennen we van tv-programma’s als Kopen zonder Kijken, Uitstel van executie en Kopen of Slopen. De bekendste makelaar van Nederland deelt nu zijn verhalen in zijn boek Wat de gek ervoor geeft. Het boek staat vol ervaringen die Van Keulen in zijn ruim twintig jaar in het vak heeft opgedaan. Hij deelt mooie herinneringen en bijzondere, emotionele en grappige verhalen, maar ook de nodige tips voor het kopen en verkopen van je huis. Een uniek kijkje dus in de wereld van het on(t)roerend goed.

Bestel het boek hier

De beste boeken voor Vaderdag voor de mysterieuze thrillerfanaat

Waarom we logen

Zinderend en ingenieus, zoals we van de Queen of Crime gewend zijn: dat is Waarom we logen in een notendop. Karin Slaughters nieuwe thriller in de razend populaire serie rond personages Will Trent en Sara Linton. Slaughters boeken zijn steevast een hit: haar thrillers behaalden 14 keer de #1-positie in de Bestseller 60, en ze is niet voor niets de meest gelezen thrillerauteur in Nederland. In Waarom we logen volgen we Will en Sara op hun huwelijksreis in de Appalachen, waar wat de vakantie van hun leven had moeten worden, al snel verandert in een race tegen de klok… 

Bestel het boek hier

Slaughter-Waarom we logen
De Leidse trilogie - Jeroen Windmeijer pakket

De Leidse trilogie

De populairste trilogie van Jeroen Windmeijer in een pakket: Het Petrusmysterie, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers-complot. Het Petrusmysterie: Wanneer er bij opgravingen in Leiden een spectaculair Romeins viziermasker wordt gevonden, ontstaan er hardnekkige geruchten over iets anders wat die dag ook zou zijn aangetroffen… Het Pauluslabyrint: Als de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden… Het Pilgrim Fathers-complot: Leiden is in shock wanneer de voorzitter van de vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven komt. Bijna tegelijkertijd wordt er een raadselachtig manuscript gevonden over de Pilgrim Fathers…

Bestel het boek hier

De miljardair

Een verrassende thriller van dé expert in gedragswetenschap, Thomas Erikson, die wereldwijd bekend werd als auteur van de enorme bestseller Omringd door idioten. In deze thriller duik je in de raadsels van de menselijke psyche – waarvan lezers van de Omringd door-serie er veel zullen herkennen – en word je geconfronteerd met een ijzingwekkend mysterie. Erikson haalde eerder al de shortlist van de VN Thriller van het Jaar met zijn debuutthriller.

Bestel het boek hier

Uitbarsting

Jurassic Park, Westworld, ER… Het zijn slechts enkele klassiekers uit het grote repertoir van auteur en filmregisseur Michael Crichton. Voordat hij in 2008 vroegtijdig stierf, was hij nog bezig aan één project: een manuscript over een vulkaanuitbarsting op Hawaï. Dozen vol research bleven op de planken liggen, tot de juiste auteur werd gevonden om het verhaal te voltooien: meesterverhalenverteller James Patterson, die eerder al thrillers schreef in samenwerking met Dolly Parton en Bill Clinton. Het resultaat is de wereldwijde knaller Uitbarsting. Een naderende vulkaanuitbarsting, een race tegen de klok en sluimerende geheimen: Uitbarsting heeft alles in zich om de ultieme pageturner van deze zomer te worden. 

Bestel het boek hier

Trauma

Als je spreekt over dé Nederlandse thrillerauteur, dan spreek je over Charles den Tex. De meesterverteller draait al bijna dertig jaar mee in het vak, gooit hoge ogen met vrijwel alles wat hij schrijft en was vorig jaar zelfs de enige Nederlandse auteur wiens boek genomineerd werd voor de VN Thriller van het Jaar. ‘Met zijn nieuwe boek laat hij nog maar weer eens zien wat een buitengewone goede schrijver hij is’, schreef Gijs Korevaar vorig jaar niet voor niets. En nu is daar Trauma, de nieuwe spionagethriller van Den Tex, waarin ex-chef van de geheime dienst John Antink twee weken de tijd krijgt om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond. De timer loopt, en voordat die op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

Bestel het boek hier

The Gray Man: Game Over

In The Gray Man – Game Over volgen we Gentry, die bekend staat als een perfecte moordenaar die geen enkel spoor achterlaat. Het boek heeft alle ingrediënten om de lezer weer op het puntje van zijn stoel te krijgen. Met lovende woorden als ‘De Jason Bourne voor een nieuwe generatie’ en ‘Net als een actiefilm: keihard en geen tijd om adem te halen’ bewijst Greaney zeker dat hij een topauteur is.

Bestel het boek hier

De beste boeken voor Vaderdag voor de zorgzame romanliefhebber

Het testament van de zee

‘Een magnifieke, spannende roman die zelfs de meest kritische lezer niet kan weerstaan’, zo omschreef het Noors Dagblad Verdens Gang Het testament van de zee. Deze grootse roman van Aslak Nore werdt in meer dan twintig landen uitgegeven, kreeg vijf sterren van iedere krant in Noorwegen en werd ook in Nederland omarmd door boekhandels en lezers. Het testament van de zee is een spannende, indringende roman vol intriges die elkaar razendsnel opvolgen, en is onmogelijk om weg te leggen.

Bestel het boek hier

In de schaduw van de eik

Vitaliteit, vertelvaardigheid en urgentie, dat is het werk van Stefan Popa in een notendop. Hij weet met humor en lichtheid te schrijven over grote onderwerpen als identiteit, afkomst en ouderschap. Als de beroemde en bekroonde televisiekok Alex Petrescu opmerkelijk nieuws krijgt van zijn vriendin, ontvlucht hij Nederland. Hij koopt een paleis in het land van zijn moeder – of nou ja, een ruïne tussen de verdwijnende bossen. Op het landgoed staat nog maar één oereik overeind, een boom met een verhaal. Alex probeert het huis, zichzelf en bovenal het bedreigde woud te behoeden voor de ondergang. In de schaduw van de eik is een universeel verhaal over de plek die we innemen in deze wereld, maar ook over welke plek de wereld inneemt in ons leven.

Bestel het boek hier

Naar zee

‘Een begenadigd vertelster’, zo noemde de Volkskrant Dörte Hansen bij het verschijnen van haar debuut in 2016. De zee en de veerdienst naar het vasteland bepalen het levensritme van de familie Sander, die op een Duits Waddeneiland woont. Hanne heeft in haar eentje drie eigengereide kinderen grootgebracht, nadat haar man zowel de zeevaart als zijn gezin had verlaten. Al haar kinderen hebben een sterke band met de zee. Haar oudste zoon Ryckmer zegt na een heftige zeereis zijn baan als scheepsmaat op. Haar dochter Eske zorgt voor oud-zeevaarders en weduwen in het verzorgingshuis; ze vreest het toenemend aantal toeristen meer dan de zee, omdat die de cultuur van het eiland tot folklore maken. De benjamin, Henrik, is juist blij met deze toeristen, bij wie zijn gestrandjutte kunst gretig aftrek vindt.

Bestel het boek hier

De beste boeken voor Vaderdag voor de lieve voorleesheld

Kwart over mist – Monsterstation 1

De Zweed Johan Elfner woont al jaren in Amstelveen, waar hij samen met zijn vrouw het voormalige stationsgebouw omtoverde tot bed and breakfast. Toen zijn zoontje voor het slapengaan vroeg waar monsters vandaan komen en waar ze slapen als ze hier zijn, werd het sprookjesachtige gebouw omgevormd tot Monsterstation; een treinstation én hotel voor monsters, vanwaar ze op de trein stappen richting Monsterveen.

Bestel het boek hier

De Raadselbreker – Oerbloed 1

Als kind verslond Rob Koops de boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw en Jaap ter Haar. Zijn debuut De Raadselbreker, is het eerste deel van de spannende jeugdboekenserie Oerbloed. Avontuurlijk en met veel vaart schrijft Koops over de dertienjarige Obbe die, tot zijn eigen afschuw, wordt aangewezen voor een belangrijke opdracht. Hij doet dan ook zijn uiterste best om eronderuit te komen. Dit resulteert in een razend spannend avontuur met de nodige humor, voor lezers vanaf 10 jaar.

Bestel het boek hier

Ollie de Viking

Maak kennis met je nieuwe favoriete duo: Ollie en Wop! Zij zijn de hoofdpersonen in Ollie de Viking, het fantastische boek van kinderboekenillustrator Adam Stower. Een hilarisch avontuur over een kat (Ollie) en een konijn (Wop) die door een betoverd kattenluik gaan. Bomvol actie, grappen, grollen en absurde situaties! Een heerlijk boek voor iedere lezer – van 7 tot 77 – die lekker hardop wil lachen.

Bestel het boek hier

Alle hens aan dek

Op monsters jagen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. In Monsterjagen, de hilarische kinderboekenserie van Ian Mark, probeert Jack monsterjager te worden. Als leerling-monsterjager beleeft hij samen met Nancy (zijn beste vriendin) en Stuip (een chagrijnige, tweehonderd jaar oude monsterjager) de wildste avonturen. Alle hens aan dek is het tweede deel van deze spannende avonturenserie en is een heerlijk boek vol droge humor. De serie is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar iedere leerling-monsterjager kan ervan genieten.

Bestel het boek hier

Superninja

In iedere klas heb je er minstens één: de gangmaker, de lolbroek, de grappenmaker. In de klas van Max is híj dat! Hij is misschien niet de slimste, maar wel de grappigste! Superninja is het tiende deel in de succesvolle serie over de avonturen van Max Modderman. Het is een hilarische serie voor leesfans van 7+, een perfecte mix van tekst met zwart-witillustraties en heel veel humor. Een serie voor fans van Het leven van een loser.

Bestel het boek hierWil je nog meer boekentips ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws van HarperCollins Holland? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en volg ons via de socials.