Jouw perfecte jaar (luxe formaat)

|Lucas, Charlotte

Boek

€ 19,99

E-book

€ 13,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Jouw perfecte jaar is het beste cadeau dat je aan je vriendin, je vriend of jezelf kunt geven.
Boek :
E-book :
Deeltitels Jouw perfecte jaar
ISBN 9789402700190
Dikte (in mm) 34
Aantal pagina's 416
Auteur(s) Lucas, Charlotte ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 10 okt. 2017
Deeltitels Jouw perfecte jaar
ISBN 9789402753691
Aantal pagina's 415
Auteur(s) Lucas, Charlotte ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 10 okt. 2017

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

8.5

Gebaseerd op 4 recensies
 • Een hartverscheurende & Hartverwarmende roman!

  Op basis van de achterflap, verwacht je een feelgood roman, waarin er weinig of geen plaats is voor zware onderwerpen. Wel, dat pakte helemaal anders uit! Later meer daarover… Het boek start uit het perspectief van Jonathan, vervolgens wordt zijn perspectief telkens afgewisseld met dat van Hannah. Hoewel het eerst niet duidelijk is wat deze twee personages met elkaar te maken hebben, wordt dat langzaam maar zeker zonneklaar. Het is leuk dat er langzaamaan onthuld wordt hoe deze twee personages verbonden zijn en dat dit ook op een bijzondere manier is.

  Ongeveer tot de helft ging het boek zijn gangetje en volgde het boek min of meer mijn verwachtingen, maar vanaf dan sloeg de stemming volledig om. Deze omslag is geen punt van kritiek, maar maakt dit boek net origineel en onvoorspelbaar. Ik kan onmogelijk verklappen wat deze omslag precies is zonder een groot deel van het boek te verklappen…

  Vanaf dat moment wordt je om de oren geslagen met plot twists. Hoe meer je van het boek leest, hoe minder je weet wat verwachten. Charlotte Lucas komt enorm origineel uit de hoek met de ontwikkelingen in dit boek!

  Charlotte Lucas schreef met ‘Jouw perfecte jaar’ een hartverscheurende en tegelijkertijd hartverwarmende roman. Wat op het eerste zicht een feelgood roman lijkt, ontpopt tot een diepgaande en betekenisvolle roman, die je zelf laat nadenken over het leven. Een voltreffer!

  Samantha Scherps - 6 november 2017

 • Een Feelgood die perfect in balans is!

  1 januari, het nieuwe jaar is net begonnen en je vindt een compleet ingevulde agenda voor het komende jaar met allemaal fijne en leuke afspraken. Mooie opbeurende spreuken, mooie quotes, opdrachten, toffe afspraken, een lezing van je lieveling auteur, alles zit erin.. maar je weet gewoon dat de agenda niet voor jou bedoeld is. Het overkomt Jonathan, die na een rondje hardlopen dit cadeautje aan zijn stuur van zijn fiets ziet hangen, niemand in de buurt behalve een jongeman die zegt dat hij totaal niet begrijpt waar hij het over heeft, wat doe je dan? Juist.. Jonathan neemt de agenda mee en gaat kijken of hij een naam of adres van de eigenaar kan vinden, zodat hij de agenda terug kan geven! Het handschrift roept ook nog eens oude weggestopte gevoelens op bij jonathan en hij voelt zich daardoor nog meer verantwoordelijk om de eigenaar van de agenda op te sporen. Zal hij een aanwijzing in de agenda kunnen vinden die hem helpt bij zijn speurtocht?

  Het verhaal wordt geschreven vanuit Hannah Marx en Jonathan Grief. Twee totaal verschillende persoonlijkheden en beide staan ze compleet anders in het leven. De hoofdstukken wisselen zich om en om af en zo krijg je inzicht in hun beide levens en alles wat ze mee maken. Jonathan is pas gescheiden en heeft net de uitgeverij van zijn inmiddels dementerende vader overgenomen. Hannah heeft net samen met haar beste vriendin Lisa een eigen bedrijfje in de kinderopvang opgezet. Beide personages hebben een sterke eigen mening en zijn er van overtuigd dat ze het goed voor elkaar hebben. Het verhaal is erg realistisch geschreven en het zou zomaar een verhaal van jezelf geweest kunnen zijn. “Jou perfecte jaar” is een feelgood roman die perfect in balans is. Alles zit erin, het is ontroerend, aandoenlijk, optimistisch, droevig, lief en grappig. De grote thema’s in dit boek zijn voor mij de verschillende vriendschappen, de auteur heeft dit ontzettend mooi uitgewerkt en de rouwverwerking, die je echt niet onberoerd laat.

  Charlotte Lucas heeft een erg beeldende maar toch luchtige manier van schijven. Alle details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Je hebt het idee alsof je het hele verhaal naast de hoofdpersonages loopt en meemaakt wat zij meemaken. Je voelt al hun emoties met ze mee. De hoofdstukken zijn niet al te lang waardoor je makkelijk af en toe tussen door iets kunt lezen. Het verhaal is misschien wat voorspelbaar, maar dat doet absoluut geen afbreuk aan het plezier van het lezen ervan. Een heerlijk niet-nadenk boek is precies wat ik zoek in een fijne feelgood. Een ontspannend, gezellig maar toch emotioneel verhaal om lekker mee op de bank weg te kruipen.

  Mariska Zonneveld - 27 oktober 2017

 • Ontroerend maar de schrijfster wilde teveel in 1 boek vertellen

  Een ruwe diamant, dit boek. Het is een erg mooi verhaal, maar ik kreeg het gevoel dat de schrijfster teveel wilde vertellen waardoor het toch wat afbreuk heeft gedaan aan haar verhaal.
  Door de achterflap denk je dat je het verhaal van Jonathan gaat lezen. Dit klopt, maar het wordt afgewisseld met het verhaal van Hannah. Waar Jonathan in het begin een beetje irritant kan overkomen en je dus niet meteen weg van hem bent (wat ook weleens leuk is!), krijg je bij Hannah juist het gevoel dat ze je vriendelijke overbuurvrouw kan zijn.

  Ik vond het in het begin wel lastig schakelen tussen deze twee personages, omdat ze heel verschillend in het leven staan (en ook op een ander punt in hun leven). Pas na zo’n 100 bladzijdes kwam ik echt in het verhaal. Misschien heeft het ook te maken met de diepgang die ik heb gemist. Het verhaal heeft alle ingrediënten om een roman te zijn met verschillende lagen van emoties om in mee te leven. Het grappige en verrassende van een ingevulde agenda, het melancholieke van de herinnering aan zijn moeder en de ontroering die je tegenkomt in de zoektocht naar de eigenaar van de agenda.
  Helaas werd er vooral in het eerste deel te weinig aandacht geschonken aan de agenda en wat erin stond. Later werd dit gelukkig wel meer. De zoektocht naar de eigenaar had veel minder lang hoeven duren. Nu snap ik dat dit moment niet te snel aanbreekt, maar door veel momenten in het boek te schrijven waarop Jonathan de eigenaar nét niet ontmoet, gaf dat een gevoel van frustratie tijdens het lezen.

  Het laatste gedeelte voelde het alsof het verhaal afgeraffeld werd. Als lezer krijg je wel het gevoel dat je weet hoe het zal eindigen, maar daar wordt nog omheen gedraaid. Er gebeuren hele mooie dingen in het boek waar je af en toe echt door geraakt wordt. Als de schrijfster hier wat dieper op in was gegaan en een aantal dingen weg had gelaten, zodat hier ruimte voor was geweest, dan was het verhaal nog beter uit de verf gekomen. Desalniettemin is het een mooi, ontroerend boek waarin je mee gaat leven met de personages.

  Annelien - 10 oktober 2017

Pagina:
 1. 1
 2. 2

You're reviewing: Jouw perfecte jaar (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Waardering