Het zwarte gif (luxe formaat)

|Silva, Daniel

Boek

€ 15,00

E-book

€ 9,99
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar

Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuyp-markt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers, en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren.
Boek :
E-book :
Deeltitels Het zwarte gif
ISBN 9789402700411
Dikte (in mm) 32
Aantal pagina's 480
Auteur(s) Daniel Silva ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 14 nov. 2017
Deeltitels Het zwarte gif
ISBN 9789402753820
Aantal pagina's 462
Auteur(s) Daniel Silva ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 14 nov. 2017

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Silva, Daniel

Daniel Silva werd geboren in Michigan en groeide op in Californië. Tijdens zijn studie Internationale betrekkingen werd hij benaderd door United Press International met de vraag of hij de Nationale Democratische Conventie van 1984 wilde verslaan, en voor hij het wist was hij...

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

8.7

Gebaseerd op 3 recensies
 • Beangstigend actueel verhaal over IS-terreur

  Daniel Silva is merkwaardigerwijs een in Nederland relatief onbekende thrillerschrijver. Hij heeft naast drie andere titels al een serie van vijftien thrillers op zijn naam, alle met als hoofdpersoon de Israëlische geheim agent Gabriel Allon. Zeven ervan zijn ook in het Nederlands uitgegeven. Silva wordt in Amerika beschouwd als een van de grootste spionageschrijvers aller tijden.

  “Het zwarte gif” is de zestiende thriller in de Allon-serie. Het verhaal handelt over een helaas uiterst actueel thema, te weten de terreur van IS in het westen door middel van gewelddadige (bom)aanslagen.
  Opmerkelijk is dat dit boek is geschreven alvorens de vreselijke aanslagen in onder meer Parijs en Brussel plaatsvonden. Hoewel het boek pure fictie is volgens ook de schrijver, heeft het achteraf een akelig hoog realiteitsgehalte.

  Parijs en Amsterdam worden opgeschrikt door bomaanslagen en ander geweld waarbij zeer vele doden vallen. Het leidt tot een tweestrijd tussen geheim agent Gabriel Allon en de geheimzinnige IS-terrorist met de schuilnaam Saladin. De aanslag in Parijs blijkt specifiek gericht te zijn tegen Joden. Hij treft een conferentie in het Weinberg Instituut. Gewonden na de bomaanslag worden op meedogenloze wijze afgeslacht.
  Afdeling Alfa van de Franse geheime dienst onder leiding van Paul Rousseau is in opperste staat van paraatheid. In de jacht op de verantwoordelijken van IS wordt in een samenwerking tussen verschillende geheime diensten besloten een vrouw te laten infiltreren in IS teneinde Saladin op te sporen en op te brengen. Deze vrouw is van professie arts en die hoedanigheid brengt haar in verlegenheid als zij een zwaargewonde terrorist aantreft. Redt zij zijn leven of gaat haar opsporende taak voor?

  Dan boeken de terroristen nieuwe successen als zij bij het bezoek van de Franse president aan de Verenigde Staten opnieuw dood en verderf weten te zaaien.
  Een boeiende wedloop speelt zich af waarbij vele kleurrijke figuren ten tonele verschijnen. Zo zijn daar de terroriste Safia Bourihane, de geheim agent Mikhail Abramov, het hoofd van de Israëlische geheime dienst Het Bureau (met de veelzeggende voornaam) Uzi Navot, Allons echtgenote Chiara, het hoofd van de Jordaanse geheime dienst Fareed Barakat, de informant Mansour, enkele andere IS-terroristen en last but not least Margreet Janssen, wier beschrijving en daden opmerkelijke, maar toevallige overeenkomsten vertonen met de in ons land bekende Laura Hansen, de onlangs door het OM vervolgde vrouw die beweert uit het kalifaat gevlucht te zijn.

  Silva heeft een voortreffelijke schrijfstijl. Zijn woordgebruik is glashelder en beeldend waardoor het verhaal als een film bij de lezer binnenkomt. De karakters komen ten volle tot leven en worden mooi beschreven. Ofschoon het verhaal diverse zeer ernstige terreurdaden als onderwerp heeft, worden de gebeurtenissen weliswaar realistisch maar niet echt gruwelijk beschreven. De auteur schrijft vlot en samenhangend waardoor de draad in het verhaal goed is vast te houden. Beeldspraak komt niet veel aan de orde maar is dan wel van goede kwaliteit. Zo lezen we “met het staccato van een spijkerpistool” en “het verleden ligt om de hoek.”
  Het verhaal is zonder meer boeiend en voortdurend onderhoudend, en de plot is actueel en angstig tegelijk. De afloop van het verhaal kent een enigszins open einde, hetgeen vermoedelijk te maken heeft met een te verwachten volgend deel in de serie.

  “Het zwarte gif” geeft een onthullende kijk in de wereld van het maar al te actuele terrorisme en de weerzinwekkende methoden die daar worden gehanteerd. Voor je gemoedsrust zou je het niet allemaal willen weten, maar het is bittere realiteit en die kun je niet steeds uit de weg gaan.
  Het boek is zeer lezenswaardig en krijgt de kwalificatie “zeer goed” mee, derhalve vier sterren.

  Charles Kuijpers - 14 november 2017

 • Hedendaags boek

  Het duurde best een tijd voor het verhaal mij te pakken had. Na de eerste aanslagen in Parijs en Amsterdam volgt een uitleg over de problemen in het Midden Oosten. Handig om het verhaal beter te begrijpen, maar het haalde wel de vaart uit het verhaal. Tussendoor gaat het verhaal wel verder. Maar die eerste ca. 150 bladzijden lazen bijna meer als non-fictie.

  Na het wat stroeve, maar noodzakelijke begin, werd ik steeds meer meegesleept in het verhaal. Hoe Natalie wordt klaargestoomd om (zelfmoord)terrorist te worden en hoe de inlichtingendiensten werken: het zou zomaar de waarheid kunnen zijn. Ik vind het in ieder geval realistisch beschreven en kan mij voorstellen dat het echt zo gaat.

  Naarmate het verhaal vordert krijg ik steeds meer een dubbel gevoel bij Natalie. Hoe ze zo “makkelijk” haar eigen identiteit lijkt op te geven. Uiteraard is dit een compliment aan de schrijver.

  Wat ik opvallend vond is dat de schrijver regelmatig zinnen laat terugkomen. De meest in het oog springende was: “ze had heupen die ervoor gemaakt leken een kind te baren…”

  Het boek heeft, bijna, alles in zich: spanning, psychologie, actie, vleugje romantiek, ethische vraagstukken. Dingen waar ik zelf ook over ging nadenken.

  Het boek is, volgens de schrijver in zijn nawoord, voor het vermaak geschreven.
  Hij was al aan het boek begonnen toen de aanslagen in Parijs werkelijkheid werden.
  En dat is meteen ook het gevoel dat ik bij dit boek had: ik werd, grotendeels, vermaakt, maar tegelijkertijd was er dat besef dat dit de werkelijke wereld is waar we in leven.

  Een hedendaags boek dat de moeite van het lezen zeker waard is. Maar vanwege het, voor mij, wat stroeve begin:
  3,5 sterren

  Juul's Boekwinkeltje - 14 november 2017

 • Page-turner!

  Deze spionagethriller is bijna te eng om te lezen, juist omdat het ingehaald is door de werkelijkheid. Je bent er opeens heel dichtbij. De auteur begint in het boek te vertellen dat het verhaal al geschreven was toen de laatste terreuracties in Europa plaatsvonden. Je zou bijna denken dat Daniel Silva voorspellende gaven heeft. Hij schrijft zo levendig dat je ook het gevoel hebt dat alles in zijn boek echt is gebeurd. Leg je het boek even weg, blijft het je bezighouden. Het boek is een onvervalste pageturner, je wordt erdoor gegrepen en kan moeilijk stoppen met lezen. En dan gaat Natalie infiltreren en wordt het nog spannender. Ik zat echt af en toe op het puntje van mijn stoel. Gabriel Allon moet ervoor zorgen dat Natalie dit overleeft. Gaat hem dat lukken…?

  Marjon-Uitgelezen.op.23.nl - 14 november 2017

You're reviewing: Het zwarte gif (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Waardering