De beste boekentips voor de zomervakantie

De zomer is de ideale tijd om te ontspannen met een goed boek. Of je nu op het strand ligt, in een hangmat in de achtertuin zit, of op een zonnig terras van een koffie geniet; een boek maakt je vakantie altijd beter. In deze blogpost delen wij een aantal van onze zomervakantie boekentips.

1. Uitbarsting – Michael Crichton & James Patterson

Twee van de meest succesvolle auteurs aller tijden hebben samengewerkt aan de ultieme thriller van 2024: Uitbarsting van Michael Crichton en James Patterson. Michael Crichton, bekend van filmklassiekers als Jurassic Park en Westworld, was bezig met een groot project over een vulkaanuitbarsting op Hawaï toen hij stierf. Zijn weduwe vond de juiste auteur om het boek af te maken: James Patterson, een van de populairste thrillerschrijvers ter wereld.

Uitbarsting combineert de spanning van Patterson met de vindingrijkheid van Crichton. Het resultaat is een zenuwslopend verhaal over een vulkaanuitbarsting die Hawaï dreigt te verwoesten, maar een geheim dat decennialang door het leger wordt bewaard, blijkt nóg destructiever. Dit boek laat je op het puntje van je stoel (of strandbedje) zitten en is een zomerse must-read voor liefhebbers van spannende verhalen vol actie.

Verschijnt 4 juni 2024
Bestel het boek hier!

2. Die zomer met jou – Sarah Morgan

Bestsellerauteur Sarah Morgan is terug met Die zomer met jou, een feelgoodroman vol humor, liefde en herkenbare momenten. Net voor haar zeventigste verjaardag vlucht Cecilia naar haar vakantiehuis op Cape Cod, weg van het feest dat haar familie voor haar wil organiseren. Ze hoopt de zomer ongestoord door te brengen, maar haar plannen worden verstoord door Lily, een jonge vrouw die stiekem in een van de onbewoonde strandhuizen slaapt.

Een onverwachte vriendschap ontstaat tussen Cecilia en Lily, en wanneer Todd, Cecilia’s kleinzoon en Lily’s ex, zich bij hen voegt, begint een zomer vol tweede kansen. Dit is een perfect vakantieboek voor wie houdt van hartverwarmende verhalen over nieuwe vriendschappen en herontdekte liefde.

Verschijnt 12 juni 2024
Bestel het boek hier!

Sarah Morgan - Die zomer met jou
De dagen dat ik je liefhad - Amy Neff

3. De dagen dat ik je liefhad – Amy Neff

De dagen dat ik je liefhad van Amy Neff is een ontroerende roman over de kracht van liefde. In de zomer van 1941 bloeide de liefde op tussen Joseph en Evelyn. Meer dan zestig jaar later, met een leven vol mooie herinneringen, moeten ze hun volwassen kinderen vertellen dat Evelyn ongeneeslijk ziek is. Ze besluiten samen afscheid te nemen, op hun eigen voorwaarden.

De maanden die volgen zijn gevuld met het ophalen van herinneringen, het creëren van nieuwe momenten en het vervullen van dromen. Dit hartverscheurende, maar prachtige verhaal is een eerbetoon aan de kracht van liefde, hoop en familiebanden. Fans van Nicholas Sparks zullen dit boek zeker waarderen en het is dan ook een echte aanrader voor op vakantie.

Verschijnt: 30 juli 2024
Bestel het boek hier!

4. Waarom we logen – Karin Slaughter

Karin Slaughter, de koningin van de misdaadromans en #1 bestsellerauteur, is terug met Waarom we logen, een topthriller met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol. Diep in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort lijkt een paradijs, behalve dat iedereen er liegt. Ze liegen over het verleden, over het heden en tegen zichzelf.

Wanneer Mercy McAlpine, de dochter van de resorteigenaren, dreigt de familiegeheimen te onthullen, wordt ze niet veel later dood aangetroffen. Wat een romantische vakantie moest zijn, verandert in een race tegen de klok. Deze thriller is ideaal voor op vakantie door de constante spanning en ingenieuze plotwendingen.

Verschijnt: 11 juni 2024
Bestel het boek hier!

Slaughter-Waarom we logen
DE-BLOEMENDOCHTERS-Tessa Collins

5. De bloemendochters – Tessa Collins

Het eerste deel van de familiesaga De bloemendochters van Tessa Collins neemt je mee naar Blooming Hall in Cornwall, waar Dahlia en haar vier nichtjes alle zomers van hun jeugd doorbrachten. Na de dood van hun grootmoeder ontdekken de vrouwen een brief van Dahlia’s vader, wiens identiteit altijd een mysterie was.

De zoektocht naar haar vader leidt Dahlia naar Mexico, waar ze de waarheid over haar ouders ontdekt en een groot familiegeheim onthult. De prachtige bloemenvelden van Cornwall en het kleurrijke Mexico vormen het decor voor dit meeslepende verhaal over vijf jonge vrouwen vol passie, geheimen en emoties.

De volgende delen in deze familiesaga zullen zich afspelen over de hele wereld: in IJsland, Sri Lanka, Nieuw-Zeeland en Namibië. Perfect dus om tijdens je vakantie te lezen, of om thuis weg te dromen bij deze exotische bestemmingen.

Verschijnt: 6 augustus 2024
Bestel het boek hier!

6. Een mooie dood – Charles den Tex

Drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex is op zijn best in de pageturner Een mooie dood. Harm van Gast, eigenaar van een kroeg in Amsterdam, geniet van het leven sinds de prachtige Imane in zijn leven is gekomen. Maar zijn geluk slaat om in een nachtmerrie wanneer hij haar levenloos aantreft in het café. De politie verdenkt hem van moord, ondanks het gebrek aan bewijs.

Harm wordt keer op keer ondervraagd en zijn café wordt grondig doorzocht. Zijn wereld stort in, en het geluk dat hij met Imane kende, verdwijnt volledig. Hij weet zeker dat hij onschuldig is, maar om zijn naam te zuiveren moet hij zelf de ware dader vinden. Dit brengt hem in een gevaarlijke wereld waarvan hij het bestaan niet wist. Een mooie dood is deze zomer een must-read voor liefhebbers van misdaadromans en spannende intriges.

Verschijnt: 9 juli 2024
Bestel het boek hier!

Een mooie dood - Charles den Tex

Of je nu houdt van thrillers, feelgoodromans, ontroerende verhalen of meeslepende familiedrama’s, er is voor iedereen een perfect zomervakantie boek te vinden. Het maakt niet uit of je nu thuisblijft of op vakantie gaat: deze boekentips voor de zomervakantie zullen je meenemen op onvergetelijke reizen vol avontuur, liefde, mysterie en emotie. Deze selectie biedt een breed scala aan genres en verhalen die je meevoeren naar andere tijden, plaatsen en levens. Dus pak je zonnebrandcrème, zoek een comfortabele plek en duik in een van deze zomerboeken. Fijne vakantie en veel leesplezier!

Laat ons weten welk boek uit deze lijst vakantieboeken jouw favoriet is! Tag ons via de socials.