Duitse vertaalrechten De Repair Club verkocht

  Als je spreekt over dé Nederlandse thrillerauteur, dan spreek je over Charles den Tex. Zijn vorig jaar verschenen thriller De Repair Club, waarin een ex-chef van de geheime dienst wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien en een fout uit zijn carrière moet herstellen, werd meerdere malen herdrukt, kreeg als enige Nederlandstalige thriller de volle vijf sterren in de meest recente VN Detective en Thrillergids en was genomineerd voor VN Thriller van het Jaar. Het boek behaalde ook de longlist van de Hebban Thrillerprijs.

  Dit succes is ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven. De bestseller zal in het najaar van 2023 in het Duits verschijnen bij HarperCollins Germany. ‘Ik ben ongelooflijk trots dat Charles’ geweldige en actuele thriller binnenkort ook in het Duits te lezen zal zijn. Hét bewijs dat het genre spionagethriller nog springlevend is!’ aldus Erwin Koning, uitgever bij HarperCollins Holland. Over drie weken verschijnt Trauma, een nieuwe thriller met John Antink, ex-chef van de geheime dienst, in de hoofdrol.

  Over De Repair Club:

  ‘Charles den Tex onderstreept met De Repair Club dat hij Nederlands beste thrillerauteur is.’ NRC

  ‘Het plot klopt, de hoofdrolspelers staan als een huis en zijn kenmerkende schrijfstijl past precies in het verhaal met voldoende spanning afgewisseld met humor. Wat wil je als liefhebber van spannende boeken nog meer!’ Nederlands Dagblad

  ‘Voortreffelijke thriller. Den Tex op zijn best.’ VN Detective en Thrillergids*****

  Over Charles den Tex: Charles den Tex is een van de succesvolste thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop en drie keer won hij die prijs. Met De vriend won hij de Crimezone Thriller Award; Verloren vrouw werd bekroond met de VN Publieksprijs en De Repair Club werd genomineerd voor de VN Thriller van het Jaar en stond op de longlist van de Hebban Thrillerprijs.