Bestsellerauteur Elma van Vliet en HarperCollins Holland gaan samenwerken

Uitgeverij HarperCollins Holland is zeer verheugd met de komst van Elma van Vliet, auteur van de bekende Vertel eens-serie en grondlegger van het genre van de kwalitatief hoogstaande invul- en bewaarboeken die generaties verbinden. Haar prachtige boeken verschijnen inmiddels in 22 landen, en tezamen staat de teller op meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren. Deze week tekende ze een contract bij de uitgeverij voor twee nieuwe invul- en bewaarboeken: Herinneringen aan jou en Het verhaal van onze liefde.

Tegelijkertijd werden er afspraken gemaakt voor een samenwerking voor haar bekendste boeken, die per 1 juli 2024 leverbaar zullen zijn via HarperCollins Holland: Mam, vertel eens; Pap, vertel eens; Oma, vertel eens; Opa, vertel eens; Mam en pap vertellen over jou; Mam en pap vertellen over jouw eerste jaar; Mam en mam vertellen over jou en Pap en pap vertellen over jou.

Elma van Vliet: “Ik had nooit durven dromen dat het verhaal van mijn moeder en ik in Nederland en België alleen al meer dan een miljoen mensen zou inspireren om hun eigen verhalen te gaan delen. Het maakt me dankbaar en vastbesloten om mijn missie – harten te verbinden – voort te zetten. Ik ben onder de indruk van de energie en de creativiteit van het team bij HarperCollins Holland en heb dan ook ongelooflijk veel zin in de samenwerking . Ik verheug me op alle verhalen die nog geschreven gaan worden.”

Erwin Koning, uitgever: “Met veel plezier en trots verwelkomen wij bestsellerauteur Elma van Vliet. Wij kijken ernaar uit om samen met haar te gaan werken aan de publicatie van nieuwe invul- en cadeauboeken, en het uitbouwen van de bestaande portfolio met klassiekers als Mam, vertel eens en Mam en pap vertellen over jou. Als grondlegger van het genre is Elma als geen ander in staat om mensen te verbinden, en daar willen we graag onderdeel van zijn.”

Jan-Joris Keijzer, algemeen directeur: “De komst van wereldwijd bestsellerauteur Elma van Vliet naar HarperCollins Holland past bij de ambitieuze groeidoelstellingen van de uitgeverij. Eerder mochten wij gewaardeerde auteurs als Judith Visser, Jeroen Windmeijer, Charles den Tex en Paula Hawkins verwelkomen. We zijn heel blij dat Elma voor ons gekozen heeft, en gaan gezamenlijk het ijzersterke merk Vertel eens van marktleider Elma verder laten groeien en bloeien.”

OVER ELMA VAN VLIET

Elma van Vliet is bekend geworden met het boek Mam, vertel eens. Het werd het eerste in een serie producten die helpen bij het maken, delen en bewaren van dierbare en waardevolle herinneringen. Elma’s boeken zorgen in de drukke wereld waarin we leven voor écht contact met de mensen om ons heen. Ze woont en werkt in Delft.