Interview met Julie Kagawa

Interview Julie Kagawa

Eindelijk is hij er: Nacht van de draak van Julie Kagawa, het langverwachte slot in de Schaduw van de vos-reeks. Wij interviewden Julie Kagawa over de serie én vroegen haar wat ze hierna gaat doen. Ze licht speciaal voor haar Nederlandse fans alvast een tipje van de sluier op!

  1. In de Schaduw van de Vos-reeks schrijf je over kitsune. Hoe was het om eindelijk over deze wezens te schrijven?

Ik ben een enorme fan van anime en manga, en kitsune zijn mijn favoriete Japanse mythologische wezens. Of eigenlijk zijn ze samen met draken mijn favoriete mythologische wezens van allemaal, dus het was ontzettend leuk om er eindelijk over te schrijven. Maar het geweldigste aan het schrijven van de Schaduw van de Vos-reeks vond ik al die Japanse folklore, legendes, geschiedenis, cultuur, eetgewoontes en landschappen die ik er ook in kon stoppen. Ik hoop dat de lezers net zoveel van alle rare, fantastische en unieke aspecten van de Japanse folklore gaan houden als ik.

 

  1. Waar heb je inspiratie vandaan gehaald voor de Schaduw van de Vos-reeks?

Mijn inspiratie komt grotendeels van manga en anime, niet zo verrassend natuurlijk. Videogames hebben ook een grote rol gespeeld bij het creëren van Schaduw van de Vos. (Bij al mijn boeken, eigenlijk.) Ik zou je een lijst kunnen geven van alle anime en games die me hebben geïnspireerd, maar dan zitten we hier morgen nog, dus ik noem een paar van mijn favorieten.

Anime: Fushigi Yugi, Naruto, Bleach, Gundam Wing, My Hero Academia, Steins Gate, Trigun, Spirited Away, Princess Mononoke, Rurouni Kenshin, X, Ceres en natuurlijk Inuyasha.

Videogames: Dragon Age, Mass Effect, Assassins Creed, Final Fantasy (7, 8, 10, 15), Borderlands, Okami, alle delen van Legend of Zelda, Red Dead Redemption 1 en 2, The Witcher 3, Skyrim, Fallout.

 

  1. Heb je veel onderzoek moeten doen?

Ja, zeker. Niet zozeer naar de folklore en de verschillende mythologische wezens, want daar wist ik al veel van af. Maar ik heb wel een heleboel onderzoek gedaan naar de Sengoku-periode, het tijdperk van de Strijdende Staten, de tijd waarin Schaduw van de Vos zich afspeelt. Ik heb veel gelezen over de geschiedenis van de samoerai en een aantal films van Akira Kurosawa bekeken, zoals Yojimbo, Seven Samurai en Rashomon, om een goed beeld te krijgen van de cultuur en de achtergrond van het oude Japan.

 

  1. Heb je een lievelingspersonage?

Yumeko en Tatsumi zijn waarschijnlijk mijn twee favorieten, want zij is een kitsune en hij een ninja, en hoe kun je nu niet van ze houden? Maar ik ben gek op alle hoofdrolspelers in Schaduw van de Vos, omdat ze allemaal gebaseerd zijn op favoriete animefiguren. De knappe meesterzwaardvechter met de witte haren, de sarcastische ronin, de bijdehante, nuchtere tempelmaagd, zelfs het schattige harige schepsel dat in een reusachtige bewaker verandert, je vindt ze allemaal terug in verschillende anime en manga. Mijn doel was om een anime te schrijven en eer te betonen aan alles wat ik er geweldig aan vind, en ik hoop dat dat is gelukt.

 

  1. Heb je er spijt van dat je sommige personages dood hebt laten gaan? (Geen spoilers alsjeblieft)

Het enige wat ik daarover zal zeggen, is dat ik van begin af aan een plan had voor ieder personage, dus ik heb nergens spijt van. Bovendien, #YourTearsFeedMyMuse.

 

  1. Kun je ons iets vertellen over de hashtag #YourTearsFeedMyMuse op Twitter?

Lol, oké, tijd om iets op te biechten. Ik vind het geweldig als mensen moeten huilen om mijn boeken. Ik vind het ook geweldig als mensen om mijn boeken moeten lachen. Maar als ze huilen om de dood van een personage of een andere verschrikkelijke gebeurtenis, dan betekent dat dat ze zich op een diep niveau met de personages verbonden voelen. Daar streven we als schrijvers allemaal naar. Dus toen lezers begonnen te twitteren dat mijn boeken ze aan het huilen maakten, moest ik met de waarheid reageren: #YourTearsFeedMyMuse. (Ze is een vreselijk hebberig ding, mijn muze. Hoe meer tranen ze krijgt, hoe meer ze er wil.)

 

  1. Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Op dit moment ben ik The Iron Raven aan het schrijven, het eerste boek in een gloednieuwe Iron Fey-reeks. Het wordt een terugkeer naar de wereld van de Iron Fey, met alle originele personages. Dit boek wordt geschreven vanuit het perspectief van de enige echte Robin Goodfellow, beter bekend als Puck. Dus ik hoop dat iedereen daar net zo opgewonden over is als ik. 😊