Boek

€ 15,00

E-book

€ 9,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Normaal zijn is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil.
Boek :
E-book :
Deeltitels Witheet
ISBN 9789402709407
Dikte (in mm) 34,0
Aantal pagina's 416
Miniserie De Dark Elements-serie ,
Auteur(s) Armentrout, Jennifer L. ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 16 feb. 2016
Deeltitels Witheet
ISBN 9789402750539
Aantal pagina's 313
Miniserie De Dark Elements-serie ,
Auteur(s) Armentrout, Jennifer L. ,
Reeks Young Adult , HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 16 feb. 2016

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

9.3

Gebaseerd op 3 recensies
 • Heerlijk boek!

  Dit is het eerste boek van een young-adult- serie, waar ik hoge verwachtingen van had. En die verwachting is uitgekomen! Ik heb van het begin tot het eind van dit boek genoten!

  Layla is geen normaal meisje. Ze woont bij de Wachters. Als vanaf dat ze klein is heeft ze een goede band met Zayne. Wachters kunnen veranderen in een wezen met vleugels. Ze lijken een beetje op de stenen beelden, die je weleens hoog op een gebouw ziet staan. Ze beschermen de mensen tegen demonen en jagen deze dus ook op en maken een einde aan hun bestaan.
  Layla is half Wachter en half Demon. Ze weet weinig van haar ouders af. Zeg maar niks! Abbot is als een vader voor haar en hij is ook Wachter.
  Ze heeft gevoelens voor Zayne, maar als ze dan tijdens een van haar werkzaamheden gered wordt door Roth, slaat haar hart op hol. Hij is een Demon, maar ze kan hem niet uit haar hoofd zetten.
  Layla wordt achterna gezeten door wezens uit de hel. Er komen zombies en hellehonden, die haar naar de hel willen slepen. Maar ook zijn er tal van andere nogal enge wezens die haar aan haar haren mee willen slepen. Kan ze Roth wel vertrouwen? Of haar Wachters-familie? Zijn er nog wel mensen die de waarheid vertellen? Als ze er niet snel achterkomt wat ze nu moet doen, dan dreigt de Apocalyps vroeger te komen, dan men ooit kon voorspellen.

  Het is een boek over een meisje van een jaar of 17 die net de liefde begint te ontdekken. Ze heeft twee jongens in haar leven, waar ze meer voor voelt dan voor een normale vriend.
  De titel is luid en duidelijk. Witheet van Woede, en waarschijnlijk ook een beetje lust. Ze gaat heen en weer tussen deze gevoelens. Er zit dus aardig wat romantiek en liefde in, maar het is vrij onschuldig en het hoort bij het verhaal. Ik denk dat geen een meisje Roth zou kunnen weerstaan. Ik heb er weer een nieuwe bookcrush bij in ieder geval, lol! Ik hou van zijn grote mond en zijn zelfvertrouwen. En de beschermdrang van Roth & Zayne, welke vrouw kan daar nu niet van genieten?

  De cover is me ook helemaal duidelijk. De vleugels…..het meisje voorop met het IJsblond haar zoals ze een aantal keer zeggen in het boek. Bijvoorbeeld als Layla in de spiegel kijkt. Als je niet weet hoe ijsblond eruit ziet, dan weet je dat nu dus wel. Ik zie Layla ook echt zo voor me!

  Het is geschreven in heerlijke vlotte taal, vrij grote regelafstand. Maar dat vind ik persoonlijk altijd heel fijn lezen. De hoofdstukken beginnen met een mooie krullende tekening bovenaan de bladzijde. Doet me een beetje denken aan de Iron Fey boeken van Julie Kagawa. Ik vind dat ook erg mooi;-).

  En de mensen die mij een beetje kennen, die weten dat ik vaak enorm fan kan worden van een dier in een boek. Ik hou niet zo van slangen. Maar Bambi ( een zeer onschuldige naam, voor een ijzingwekkend dier) is er een die ik ook wel zou willen hebben. Als je zeker weet, dat een slang aan jou kant staat, ( en zeker deze slang dan) kan niets je meer echt bang maken. Want als Bambi in de buurt is ben je veilig! Ik wist niet dat ik liefde kon opbrengen voor een slang. Maar het is echt gelukt!

  Ik kijk echt uit naar het volgende boek. Deze komt in Mei 2016 al uit in het Nederlands en gaat Steenkoud heten. En deze cover is ook weer erg mooi.
  Het boek krijgt van mij 5*****.

  natasja - 21 maart 2016

 • De wereld is nooit zwart-wit

  Waar gaat het boek over:

  Het boek gaat over Layla, zeventien jaar, half Wachter, half demon. Ze groeit op bij de Wachters en leeft als een van hen, alhoewel ze niet hun gave om te veranderen (in een waterspuwer?!) heeft. Daarom is haar klus het markeren van demonen, zodat die 's nachts gemakkelijker gevonden kunnen worden door de Wachters. Die opdracht kan ze uitvoeren, omdat ze zielen kan zien, en aangezien demonen geen ziel hebben, zijn die er door haar gemakkelijk uit te pikken.

  Haar demonenkant is taboe bij de Wachters, terwijl ze dat toch voor de helft is. Haar demonenhelft is deel van haar, van wie ze is en is van invloed op haar leven.
  Zo hunkert ze bijvoorbeeld naar pure of juist duistere zielen. Ze zou graag zo dicht bij iemand met zo'n ziel komen, dat ze die ziel in zich op kan nemen. Maar dan zou de eigenaar van de ziel het niet overleven.

  Een jongen kussen zou ze nooit kunnen. ook Zayne niet, de Wachter op wie ze stiekem verliefd is.
  En dan duikt Roth op, een erg knappe, maar gevaarlijke demon. Hij wil haar wel meenemen op een (levensgevaarlijke) ontdekkingstocht naar haar demonenhelft...

  "'Je woont bij de wezens die verplicht zijn om je zonder pardon te doden. Een van hen heeft het al geprobeerd en wie weet hoeveel meer datzelfde lot willen voor jou? Je wilt waarschijnlijk al je hele leven net zo zijn als zij, wetend dat dat nooit zal kunnen. En het enige wat je nog hebt van je echte familie, is een ring die hoort bij het deel van jou dat je weigert te erkennen.'"

  Mijn mening:

  Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik goed in het verhaal. Het was ook gelijk duidelijk met wat voor soort boek ik te maken had. De demonen vlogen me om de oren.

  Die actie gaat niet het hele boek door, maar komt en gaat. De zoektocht van Layla naar zichzelf is minstens zo belangrijk, net als de spanning tussen Layla en Zayne/Roth.

  De in- en uitwendige strijd tussen goed en kwaad is steeds aanwezig. Het blijkt allemaal niet zo zwart-wit te zijn als het Layla altijd geleerd is door de Wachters.

  Behalve spannend en romantisch zaten er ook best vaak grappige uitspraken in het verhaal. Met name van Roth, die overigens ook erg leuke tatoeages heeft...

  "'Je werd bijna afgeragd door een taxi. En als je afgeragd wilt worden, wil ik je met alle plezier mijn diensten aanbieden. Ik kan je beloven dat ik een stuk -'
  'Waag het niet om die zin af te maken.'
  'Het was maar een aanbod.'

  Gerrianne (leesdan.blogspot.nl) - 3 maart 2016

 • Fantastisch origineel

  Ik had nog nooit iets van Jennifer L. Armentrout gelezen en ben door dit boek meteen fan geworden. Wat een origineel verhaal en wat goed geschreven! Samen met Layla (een hoofdpersoon om van te houden: stoer, aardig en eigenwijs) ontdek je steeds meer leugens en waarheden over de Wachters en de demonen. En over wie of wat Layla nu eigenlijk zelf is. En dan Roth en Zayne... Tja, dat wordt echt moeilijk kiezen.

  Esther Verhoef (HarperCollins Holland) - 24 februari 2016

You're reviewing: Witheet

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Waardering