Ik kan er nét niet bij (luxe formaat)

|Verheijen, Sander

Boek

€ 17,99

E-book

€ 12,99
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar

Sander is de vader van Willem en Maurits. De een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme. In Ik kan er nét niet bij vertelt hij het hartverscheurende verhaal van zijn eerste jaren als vader...
Boek :
E-book :
Deeltitels Ik kan er nét niet bij
ISBN 9789402700466
Dikte (in mm) 35
Aantal pagina's 288
Auteur(s) Sander Verheijen
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 14 nov. 2017
Deeltitels Ik kan er nét niet bij
ISBN 9789402753868
Aantal pagina's 307
Auteur(s) Sander Verheijen
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 14 nov. 2017

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

9

Gebaseerd op 4 recensies
 • Een boek dat je raakt

  Ik hield het niet droog bij het lezen en alleen al dat maakt dit boek tot een boek dat 5 sterren verdient. Eigenlijk meer, maar we geven er niet meer dan 5. Vanaf het moment dat Sander en zijn vrouw aan een kind willen beginnen, zit het tegen. Maar uiteindelijk raakt zijn vrouw - met wat ingrepen - zwanger van een tweeling en er worden twee gezonde jongens geboren. Tenminste: daar lijkt het op. Tot ze er na 9 maanden achterkomen dat Willem een hersenbeschadiging heeft en ze alles op alles gaan zetten om hun kleine mannetje te helpen zich toch goed te ontwikkelen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. En dan ontdekken ze dat Maurits klassiek autisme (ASS) heeft. Hun andere zoontje is dus ook een zorgenkind. Je leest  over hun tegenslagen, verdriet, hoop, wanhoop, liefde en kracht. Sander schrijft daar zo puur over dat het net is alsof je een goede vriend hoort vertellen. Het kan je niet anders dan raken. Diep onder de indruk ben ik van deze twee mensen. Je hebt geen keuze als je twee zorgenkindjes krijgt, maar je kan wel bepalen hoe je ermee omgaat. Petje af! Ook voor hoe Sander dit heeft geschreven!

  Marjon-Uitgelezen.op.23.nl - 14 november 2017

 • Een eerlijk en bijzonder verhaal

  Sander en Jip worden ouders van een tweeling, maar na de bevalling blijkt het met Willem niet helemaal goed te zijn. Hij heeft een hersenbeschadiging. Later wordt bij Maurits autisme gediagnosticeerd. In dit boek verteld Sander over zijn leven en zijn gezin.

  Bij het lezen valt de opbouw van het boek op. Elk hoofdstuk is kort en beschrijft het leven van de schrijver en zijn gezin en wat hij heeft meegemaakt en hoe hij zich daarbij voelde. Het is open en eerlijk geschreven, de wijze waarop hij zich blootgeeft is hartverwarmend. Als lezer ben je onderdeel van zijn gezin.
  Sander verteld over de moeilijke weg naar het zwanger worden, zonder in een klaagzang te belanden, terwijl het een lange weg was. De heftige geboorte van zijn zoontjes, de zware eerste tijd en daarna de zorgen om Willem. Als Maurits dan ook nog de diagnose autisme krijgt is het een gezin waarbij de organisatorische talenten optimaal moeten worden benut om alles draaiende te krijgen en te houden.

  Door de korte hoofdstukken, die doorspekt zijn met humor en zelfrelativering, leest het boek erg vlot. Samen met hem en zijn vrouw geniet je als lezer van elke vooruitgang in het leven van de kinderen, waarin niets vanzelf gaat.

  Het boek is mooi, het verhaal is eerlijk en bijzonder. Het feit dat je als buitenstaander mee mag leven met dit speciale gezin geeft je als lezer het gevoel erbij te horen. De gebeurtenissen zijn zo vol liefde geschreven dat het boek met een goed gevoel kan worden dichtgeslagen. En eigenlijk wil je als lezer alleen maar meer. Dit was een overzicht van de eerste vijf jaren van Maurits en Willem. De jongens hebben zich ontwikkelt tot wat ze nu zijn, maar zij zullen blijven groeien in alle opzichten en dus hoop je op een vervolg, want Maurits en Willem en hun gezin laten je niet meer los.

  Marieke - 14 november 2017

 • Emotioneel, krachtig, humoristisch en direct!

  Hoe een klein wit hondje een grote zwarte hond werd
  En een roze wolk een donderwolk

  ‘Ze zouden nu naar school moeten gaan. Een échte school dan. Dat is namelijk wat de bedoeling is. Dat is zoals het hoort. Als je gezonde kinderen krijgt. Een wereld die ver verwijderd is van de onze.’

  In Ik kan er nét niet bij beschrijft Sander Verheijen de eerste vijf jaren met zijn kinderen, tweeling Willem en Maurits. Net als alle jonge ouders leeft hij in eerste instantie op een roze wolk. Helaas blijkt de roze wolk een donderwolk: Maurits en Willem zijn niet gezond. Verheijen opent zijn hart en schrijft openhartig en eerlijk over zijn momenten van geluk en pijn.

  In 2007 komen Sander en Jip voor het eerst bij elkaar. Er lijkt vrij snel een klik te zijn en wanneer de relatie stabiel is gaan ze samenwonen. Wanneer ze drie jaar later hond Gant adopteren, lijkt hun leven in eerste instantie compleet. Na korte tijd besluiten ze echter kinderen te willen. Helaas blijkt dit niet via de natuurlijke weg te kunnen en Sander en Jip gaan een IVF-traject in.

  Na een intensieve periode met teleurstellingen en momenten van geluk worden Willem en Maurits geboren. Jip en Sander kunnen hun geluk niet op. Dat verandert echter wanneer blijkt dat Willem niet gezond is. Hij wordt geboren met cerebrale parese (hersenbeschadiging) en zal misschien nooit kunnen functioneren als een kind van zijn leeftijd. Jip en Sander beginnen een traject vol revalidatie, ziekenhuisbezoeken en therapie, om te kijken in hoeverre ze Willem kunnen helpen. Maurits daarentegen lijkt in eerste instantie normaal op te groeien. Het tegendeel blijkt wanneer hij maar niet begint te praten. Ook Maurits wordt getest en dan wordt duidelijk dat hij ook een label verdient: autisme. Jip en Sander staat met deze twee ‘zorgkinderen’ een zware, maar bijzondere taak te wachten.

  In Ik kan er nét niet bij kijkt Verheijen terug op de eerste vijf jaar met zijn kinderen. In een openhartig verhaal beschrijft hij het lief en leed van de verleden jaren en laat hij zien hoe een droom kapot kan springen. Dat doet hij op bijzondere wijze. Waar het heel gemakkelijk is van dit verhaal een dramatische tranentrekker te maken, kiest Verheijen de weg van de humor en de confrontatie. Heerlijk directe beschrijvingen, ‘ ‘Bezig zijn’ betekent niets meer en niets minder dan neuken zonder bescherming,’ en fragmenten vol humor of zelfspot, ‘De show gaat beginnen. Over een dag of twaalf staat de punctie op de agenda,’ zorgen ervoor dat het verhaal even indrukwekkend of wellicht zelfs indrukwekkender wordt dan op de aloude manier.

  Bovendien valt ook de positieve inslag van Verheijen op. In plaats van de nadruk op de drama’s en het verdriet te leggen, legt hij de focus op wat de kinderen wél kunnen en welke mooie momenten (de helmpjescrisis, het mangodrankjesgedrag van de zoon of ‘ik hou van jou’) de familie heeft. Zo ontstaat een grappige roman waarbij de ernst aan alle kanten binnendringt: ‘We zijn massaal van Winnie en zijn stuiterende vriendjes gaan houden. Jip voor het Nederlands en de lieve plaatjes. Ik omdat de aan honing verslaafde beer de grondlegger is van Maurits’ nieuwe woord. Weg met de goffers en kippeflippen van papa. ‘Drommels’ is here to stay!’.

  Ik kan er nét niet bij is een indrukwekkend, intiem en bijzonder verhaal over de vader die zijn roze wolk zag veranderen in een donderwolk. Het is tegelijkertijd hét verhaal waar kracht en positiviteit de kern lijken te zijn. Verheijen laat zien dat het niet gemakkelijk is ‘zorgkinderen’ te hebben. Hij laat echter meer dan dat zien dat ook zij bijzonder zijn en je leven kunnen verrijken. ‘Ons verhaal is jullie verhaal. We zijn blij dat jullie er deel van uitmaken. Wij hadden niks anders gewild. Zonder jullie geen wij.’

  Marloes Otten - 12 november 2017

Pagina:
 1. 1
 2. 2

You're reviewing: Ik kan er nét niet bij (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Waardering