De Top 10 boeken die elke vrouw gelezen moet hebben

Verhalen bieden een onuitputtelijke bron van inspiratie, troost en vermaak. Boeken zijn er voor iedereen, maar bepaalde verhalen zullen vrouwen net wat meer aanspreken. Bijvoorbeeld door een emotioneel plot, complexe relaties en innerlijke kracht van de karakters. Van ontroerende romans tot meeslepende thrillers, onze vrouwelijke lezers hebben voor jou deze exclusieve top 10 boeken voor vrouwen geselecteerd. De lijst biedt een variëteit aan verhalen die elke vrouw zal raken en verrijken.

Deze ontroerende realgood volgt het verhaal van Lily, die bereid is om op het dochtertje van haar beste vriendin Sara te passen in haar afwezigheid. Lily ontdekt dat Sara hiervoor ook Seb, Lily’s ex, heeft ingeschakeld. Ondanks hun gecompliceerde verleden, brengen Lily en Seb noodgedwongen tijd met elkaar door, waardoor oude wonden worden opengereten en verborgen gevoelens naar boven komen. Dit leidt tot zowel vonken van passie als brandende conflicten tussen hen. Auteur Gillian King is tweevoudig winnaar van Feelgood van het Jaar.

Meer informatie

Sara Linton wordt geconfronteerd met een angstaanjagende moordzaak die wel héél dichtbij komt en haar dwingt om de duistere kanten van de menselijke natuur onder ogen te zien. Slaughter weet als geen ander spanning en emotie te combineren, waardoor Na die nacht een onvergetelijke leeservaring wordt voor elke vrouw die houdt van een goede thriller.

Meer informatie

3. “De vrouwen van het kamp” door Heather Morris:

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt Norah Chambers en Nesta James, die na de bombardering van hun schip in handen vallen van de Japanners en terechtkomen in het beruchte interneringskamp Palembang op Sumatra. Ondanks de verschrikkingen van het kamp vinden de vrouwen steun bij elkaar en blijven ze vasthouden aan hoop. Dit boek is een aanrader voor lezers van De tatoeëerder van Auschwitz.

Meer informatie

4. “Het meisje met de halve ster” door Judith Visser:

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin Rotterdam wordt getroffen door een verwoestend bombardement. De jonge Debra Davidson overleeft de chaos, maar wordt geconfronteerd met toenemend gevaar voor haarzelf en haar familie door anti-Joodse maatregelen. In een wereld van chaos en ravage, ontmoet ze een jonge wolf die ook op de vlucht is. Samen proberen ze te overleven te midden van hun diepste wanhoop. Judith Vissers rauwe en eerlijke vertelstijl raakt diep en laat een blijvende indruk achter, waardoor dit boek een must-read is voor elke vrouw die geïnteresseerd is in historische fictie.

Meer informatie

5. “Thuis in Virgin River” door Robyn Carr:

Voor wie op zoek is naar ontspanning en troost, biedt dit boek een warm welkom in het idyllische stadje Virgin River. Robyn Carr creëert levendige personages en een meeslepende wereld die je meteen omarmt, waardoor dit boek perfect is voor een ontspannen avondje lezen. Thuis in Virgin River is het eerste deel in een heerlijke serie, die ook is verfilmd voor Netflix!

Meer informatie

6. “Liefs van mij” door Jessica Saunders:

Liefs van mij is een hartverwarmende feelgoodroman geschreven door Jessica Saunders, die perfect is voor lezers van Emily Henry en Taylor Jenkins Reid. Het verhaal volgt Rachel Miller, een vrouw die haar leven prima op orde lijkt te hebben, tussen haar werk in de rechtszaal en het aanmoedigen van haar kinderen op het voetbalveld. Echter, wanneer oude foto’s en liefdesbrieven van haar highschoolliefje Jack – inmiddels een wereldberoemde filmster – opduiken, wordt Rachel gedwongen om haar leven opnieuw onder de loep te nemen. Terwijl herinneringen aan haar verleden de media overspoelen, moet Rachel op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf, en misschien zelfs een nieuwe kans op liefde.

Meer informatie

7. “Madame” door Jacobine van den Hoek:

Madame is een ontroerende historische roman geschreven voor lezers van Simone van der Vlugt en Susan Smit. Het verhaal volgt Marie Tussauds, die opgroeit tijdens de tumultueuze Franse Revolutie. Ondanks de uitdagingen van haar tijd, ontdekt Marie haar talent voor het maken van wassen beelden onder leiding van haar oom. Terwijl ze probeert haar vaardigheden te perfectioneren, wordt ze geconfronteerd met de keuze tussen haar passie en haar liefde voor Philidor, te midden van het veranderende en gevaarlijke Parijs.

Meer informatie

8. “Spelen met vuur” door Lina Bengtsdotter:

Een spannende Scandinavische thriller die je gegarandeerd op het puntje van je stoel houdt. Bengtsdotter weet als geen ander de spanning op te bouwen en de lezer mee te slepen in een web van intriges en onthullingen.

Meer informatie

9. “De bloemist” door C.L. Pattison:

De bloemist is een meeslepende psychologische thriller geschreven door C.L. Pattison, die perfect is voor lezers van Freida McFadden en B.A. Paris. Het verhaal volgt Amy Mackenzie, een succesvolle bloemist wiens leven ogenschijnlijk perfect verloopt, totdat ze wordt ingehuurd door het glamoureuze echtpaar James en Eleanor Elliott. Wanneer een gast op een door haar verzorgd feest dood wordt aangetroffen, valt de verdenking al snel op Amy. Terwijl ze vecht om haar naam te zuiveren, ontdekt ze duistere geheimen over de Elliotts en wordt ze geconfronteerd met haar eigen verborgen verleden. Amy realiseert zich al snel dat haar leven misschien wel nooit meer hetzelfde zal zijn.

Meer informatie

10. “Kinderen van Oekraïne” door Erin Litteken:

Kinderen van Oekraïne is de aangrijpende nieuwe roman geschreven door bestsellerauteur Erin Litteken. Dit boek is erg geliefd onder lezers van Heather Morris en Meg Waite Clayton. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1941, wanneer het Duitse leger oprukt naar de landsgrenzen van Oekraïne. De drie krachtige vrouwen Liliya, Vika en Halya worden geconfronteerd met de dreiging van oorlog. Terwijl ze worstelen met persoonlijke uitdagingen en verliezen uit het verleden, staat Liliya voor de keuze om te vechten voor haar land, wil Vika haar kinderen beschermen en wordt Halya geconfronteerd met de mogelijkheid van tewerkstelling in Duitsland. Samen schetsen deze vrouwen een verbluffend portret van Oekraïne en haar bevolking. Hierbij staan thema’s als kracht, doorzettingsvermogen, verlies en liefde centraal.

Meer informatie

Of je nu zin hebt in ontroerende verhalen, spannende thrillers of boeiende historische romans, deze top 10 boeken voor vrouwen heeft voor iedere vrouw wat wils. Dus pak een kopje thee, nestel jezelf op de bank en duik in deze geweldige verhalen. Voor welk boek ga jij? Laat ons weten welk boek uit deze top 10 boeken voor vrouwen jouw favoriet is! Tag ons via de socials.