Young Adult boeken najaar 2018

Je Eerste leven is niet meer dan een generale repetitie voor het échte leven… en dat begint pas ná je dood. De twee rivaliserende rijken waartussen je kunt kiezen, Troika en Myriad, bestrijden elkaar op leven en dood. En beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood. En dus zetten Troika en Myriad hun beste krachten in: twee zéér aantrekkelijke jongens die Tenley op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen over te halen zich bij hen aan te sluiten.

Vanaf 11 september 2018 in de (online) boekhandel!

Eens in de duizend jaar, wanneer er een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol de geweldige kans de grote Kami-draak aan te roepen en een wens te doen. Yumeko is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan veranderen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken. Wanneer de tempel afbrandt en alle bewoners in de vlammen omkomen, weet Yumeko te ontsnappen met een stuk van de perkamentrol.

Vanaf 25 september 2018 in de (online) boekhandel!

In Het juiste spoor van Marieke Nijkamp is een groep vrienden op weg naar huis na een vakantie op een Waddeneiland. De sfeer is gespannen, want een van hen is tijdens de vakantie spoorloos verdwenen, en niemand weet wat er is gebeurd. Dan komt de trein plotseling tot stilstand en gaat het licht uit...
In En de rest van ons wacht borduurt  Corinne Duyvis voort op haar apocalyptische roman Op de rand van het niets. Na een vernietigende komeetinslag op aarde maakt een meisje ondanks alles nieuwe vrienden. Samen proberen ze hun angst te overwinnen door muziekoptredens te organiseren in hun schuilkelder.

Vanaf 25 september 2018 in de (online) boekhandel!

Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Haar toekomst lijkt in puin te liggen. Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Vanaf 25 september 2018 in de (online) boekhandel!

Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway, uit hun huis aan het meer. Tien jaar later heeft hun oudste dochter, de zeventienjarige Charlie, nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder is gebeurd. Ze stort zich in het kostschoolleven aan de prestigieuze school in New England waar ze sinds een paar jaar op zit. Om bij de A's te horen, een geheim genootschap medescholieren, moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren. Dan komen de duistere gebeurtenissen van het verleden en het heden onverwachts samen, en zou Charlie de verschrikkelijke waarheid over haar familie en haarzelf weleens niet kunnen overleven.

Vanaf 23 oktober 2018 in de (online) boekhandel.

De koepel is verdwenen en het virus heeft vrij spel: er ontstaan monsters die de gehele mensheid terroriseren. Tanks rollen door de straten, drones vliegen door de lucht – alles om de beschaving te redden. Te midden van deze chaos verschijnt Dillon Poe, die iedereen met slechts zijn stem in zijn macht kan krijgen. Vroeger lachte iedereen hem uit, nu is hij verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. De enige die hem kunnen stoppen zijn Dekka, Shade, Cruz, Malok, Armo en een nieuweling met ongekende krachten. Maar het verschil tussen goed en slecht is niet altijd zo duidelijk en de grenzen beginnen te vervagen.

Vanaf 30 oktober 2018 in de (online) boekhandel.

Laceys grote droom is om later bij moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden. Omdat haar baku een simpel insect is, wordt ze afgewezen om naar de hightech eliteschool Profectus te gaan. Maar wanneer ze de kapotte resten van een level 3 baku vindt, en hem met engelengeduld weet te repareren, staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Ze maar naar Profectus. Maar Jinx is anders. Hij lijkt soms wel... echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

Vanaf 15 januari 2019 in de (online) boekhandel.