HarperCollins Holland is de trotse nieuwe uitgever van Paula Hawkins

HarperCollins Holland is de trotse nieuwe uitgever van Paula Hawkins, bestsellerauteur van Het meisje in de trein, In het water en Een langzaam smeulend vuur. Haar nieuwste boek, Het blauwe uur, verschijnt komend najaar bij de uitgeverij.

Een geïsoleerd Schots eiland, slechts twaalf uur per dag bereikbaar vanaf het vasteland. Een beroemde
(sommigen zouden zeggen ‘beruchte’) kunstenares, wier notoir ontrouwe echtgenoot twintig jaar geleden verdween. En een ontdekking die drie mensen met elkaar verbindt, en uiteindelijk een web
van leugens en geheimen onthult…

Het blauwe uur is een meesterlijke thriller over grote ambities, machtsspelletjes en de kracht van
observaties. Met dit boek vestigt Paula Hawkins zich definitief aan de top van het spanningsgenre. ‘Het
blauwe uur
laat perfect zien waar Paula zo goed in is: het is een briljant, messcherp en intrigerend boek
dat onweerstaanbaar én niet te missen zal zijn voor zowel haar bestaande als nieuwe lezers,’ aldus haar agent Lizzy Kremer bij David Higham Associates.

Paula Hawkins: ‘Ik ben zeer verheugd HarperCollins Holland als mijn nieuwe uitgever in Nederland en België te mogen aankondigen. Het blauwe uur verkent de spanning tussen ergens bij willen horen en tegelijkertijd vrij willen zijn. Ik wilde onderzoeken wat er gebeurt als je twaalf uur per dag losgekoppeld bent van de echte wereld, hoe dat iemand beïnvloedt. Het hart van het boek wordt gevormd door een
kunstenares en haar werk, waardoor ik ook kon laten zien hoe gemakkelijk het is om dingen verkeerd te interpreteren en hoe duister sommige ideeën kunnen worden.’

‘Wij voelen ons zeer vereerd om Paula Hawkins te mogen verwelkomen. Na het overweldigende succes van Het meisje in de trein en de twee thrillers daarna heeft Paula zich ontpopt tot een publieks- en boekhandelslieveling. Ze is een veelzijdig schrijver die in dit nieuwe boek het beste van haar kunnen laat zien. We kijken enorm uit naar deze samenwerking.’ Jan-Joris Keijzer, algemeen directeur van HarperCollins Holland.

Het blauwe uur verschijnt wereldwijd op 8 oktober 2024, en is ook verkocht aan Transworld (UK), Mariner (US), Doubleday (Canada), Sonatine (Frankrijk), Planeta (Spanje), dtv (Duitsland), Columna (Catalonië), PRH (Portugal), Cappelen Damm (Noorwegen), Otava (Finland) en Magnolia (Hongarije). Er lopen nog veilingen in Italië, Roemenië en Slowakije, en er worden meer deals verwacht in aanloop naar de London Book Fair.

Paula Hawkins

Paula Hawkins werd geboren in Zimbabwe en groeide op in Londen. Ze werkte vijftien jaar als journalist voordat ze haar debuut Het meisje in de trein schreef, dat een wereldwijd megasucces werd. Het boek verscheen in 51 landen en er werden 23 miljoen exemplaren van verkocht. Ook haar thrillers In het water en Een langzaam smeulend vuur werden internationale bestsellers. Paula Hawkins woont afwisselend in Londen en Edinburgh.