BoekenREC: een HarperCollins podcast

BoekenREC is dé podcast voor lezers. In elke aflevering hebben we een auteur te gast die komt praten over van alles en nog wat! Zo leer je de leukste dingen over jouw favoriete schrijver!

Agenda

Bekijk hier de aankomende BoekenREC afleveringen:

  • vrijdag 3 juli 2020 - Mary Kubica
  • vrijdag 10 juli 2020 - Adele Brand
  • vrijdag 17 juli 2020 - Steve Vogel

Alle data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Seizoen 2

Aflevering 12: Charles den Tex: 'Technologie is al verder dan wij soms denken'

Datum: 26-6-2020

Het moment wanneer de realiteit de fantasie inhaalt, is wanneer we pas echt moeten gaan uitkijken.

Zoals veel auteurs schrijft Charles den Tex thrillers, maar toch is zijn nieuwste boek Verloren vrouw heel anders dan anderen.

En een groot onderdeel daarvan is onze technologische vooruitgang. Elke dag maakt de technologie zulke sprongen waardoor er eindeloos nieuwe dingen mogelijk worden.

Technologie waarvan we denken dat het nog een fantasie is, terwijl het eigenlijk allang werkelijkheid is geworden…

Aflevering 11: Marijke Vos is haar grootste criticus

Datum: 19-6-2020

Sommige mensen dromen er hun hele leven van om schrijver te worden, maar vinden het vaak lastig om de eerste stap te zetten. Dat is zonde, want soms is er alleen een beetje moed voor nodig.

Marijke Vos had als klein meisje nooit verwacht schrijver te worden. Door de jaren heen schreef ze wel wat verhalen voor bekende websites en tijdschriften. Maar na een finaleplek te hebben behaald bij een schrijfwedstrijd van Chicklit.nl heeft ze toch echt de smaak te pakken.

Haar allereerste boek Ik pleit voor jou! ligt nu in de winkel en Marijke kan niet wachten om te horen wat haar lezers ervan vinden.

Aflevering 10: 'Queen of Crime' Karin Slaughter viert 20-jarig jubileum!

Datum: 12-6-2020

De Queen of Crime viert feest!

Dit jaar zit bestsellerauteur Karin Slaughter al 20 jaar in het schrijversvak en dat moet gevierd worden!  Met haar 20ste boek, en 10de boek in de populaire Will Trent-serie, weet Slaughter opnieuw een weergaloze thriller neer te zetten. Maar hoe beleeft de Queen of Crime deze gekke tijden? Is dit heel anders dan haar 'normale' leven?

Thrillerauteur Soraya Vink ging in gesprek met Karin Slaughter.

Verzwegen van Karin Slaughter is hier verkrijgbaar. 

Aflevering 9: Lidewij Martens mist het koken voor anderen

Datum: 5-6-2020

Een plan volgen, maar eigenlijk tijdens de uitvoering van het plan afwijken en iets nieuws bedenken. Dat is iets wat thrillerauteur Lidewij Martens regelmatig overkomt.

Lidewij Martens schrijft voor bekende televisieseries als Baantjer en Flikken Maastricht, maar is ook de auteur van het spannende boek Ondergronds waarmee ze ons meeneemt op jacht naar een seriemoordenaar in Amsterdam.

Veel spanning dus, maar in deze quarantaine tijd gebeurt er natuurlijk niet heel veel spannends. Maar dat houdt Martens niet tegen bij het schrijven van haar volgende boek.

Aflevering 8: Deens journalistenduo over bestseller Winterland

Datum: 29-5-2020

In Denemarken verscheen op 30 september 2005 in dagblad Jyllands-Posten een serie van twaalf cartoons over de profeet Mohammed. Deze spotprenten zorgden voor erg veel ophef en resulteerden zelfs in terroristische aanslagen. Sindsdien is het dreigingsniveau in Denemarken flink gestegen en heeft het land nog maandelijks te maken met terroristische dreigingen.

Kim Faber en Janni Pedersen werken als journalisten in Kopenhagen en staan vaak met hun neus bovenop alles wat te maken heeft met terreur en criminaliteit. Hierdoor zijn ze goed op de hoogte van wat er allemaal in de Deense onderwereld gebeurt. En die verhalen hebben als inspiratie gediend voor hun gezamenlijke boek Winterland.

Aflevering 7: Dr. Jenna Macciochi geeft tips voor een sterker immuunsysteem

Datum: 22-5-2020

Bijna de gehele wereld leeft op dit moment in quarantaine. Dit allemaal om de zwakkere mensen in onze samenleving te beschermen tegen een virus dat ons lichaam aanvalt.

Maar moeten we wachten op een vaccin of kunnen we ons immuunsysteem zo trainen dat we tegen het virus kunnen vechten?

De Britse immunoloog dr. Jenna Macciochi heeft jarenlang onderzoek gedaan naar ons immuunsysteem en in haar boek De kracht van immuniteit vertelt ze hoe we ons kunnen bewapenen tegen slechte bacteriën en virussen.

Aflevering 6: Pierre Jarawan brengt ode aan vermisten uit Libanon

Datum: 15-5-2020

De oudste verhalen van de wereld beginnen altijd op dezelfde manier: ‘Het was zo. En het was niet zo’ Zo ook het nieuwe boek Lied voor de Vermisten van de Duits-Libaneese auteur Pierre Jarawan. De ouders van Pierre vluchtten in 1985 naar Duitsland om daar een nieuw leven op te bouwen. Een leven dat altijd in het teken zou staan van twee werelden. Met een rijke culturele achtergrond en veel bijzondere verhalen uit zijn vaderland. Lied voor de vermisten ligt vanaf 19 mei in de winkel!

Aflevering 5: Johan Andersen schrijft echt zonder genade

Datum: 8-5-2020

Hoeveel mensen dromen er niet van om een beroemde thrillerauteur te worden?  Maar schrijver worden vergt meer dan alleen een goed verhaal willen vertellen, het vraagt namelijk ook een bepaalde discipline. Thrillerauteur Johan Andersen, bekend van het boek Dodenstoel en zijn nieuwe boek Zonder Genade, vertelt in deze aflevering hoe zijn schrijfproces verloopt en hoe hij dit door de jaren heen heeft moeten leren.

#ikleesthuis

Aflevering 4: Michael Martin toont de wonderen van de woestijn

Datum: 1-5-2020

Wist je dat er per jaar meer mensen verdrinken in de woestijn dan dat ze uitdrogen? Michael Martin is beroepsfotograaf, ontdekkingsreiziger en auteur van het boek De wonderen van de woestijn. Al meer dan 40 jaar zwerft hij door alle woestijnen van de wereld op zoek naar het perfecte plaatje. Maar wat is er nou zo fascinerend aan een woestijn? Wat kunnen we als mensen leren van leven in de woestijn? De antwoorden op deze vragen zullen je verbazen…

Aflevering 3: Windmeijer & Slavenburg gaan terug naar het begin... van alles

Datum: 24-4-2020

De een een succesvol thrillerauteur en de ander een bekend cultuurhistoricus. Vorig jaar besloten thrillerauteur Jeroen Windmeijer en cultuurhistoricus Jacob Slavenburg de krachten te bundelen en schreven ze voor het eerst samen een boek. Een boek waarin spanning en historie met elkaar verbonden worden. Het Isisgeheim is een groot succes, maar voor hun nieuwe boek keren de twee auteurs terug naar het begin van ons bestaan...

#ikleesthuis

Aflevering 2: Meg Waite Clayton vertelt verhalen die niet vergeten mogen worden

Datum: 17-4-2020

We kennen allemaal verhalen uit de oorlog. Verhalen van verdriet, geweld en kwaad. Maar gelukkig zijn er ook verhalen die hoop geven. Verhalen van mensen die hun eigen leven op het spel zetten om dat van anderen te redden.

Aflevering 1: Wat doen auteurs in tijden van quarantaine?

Datum: 10-4-2020

In de tuin werken, boeken lezen of de hele familie uitnodigen voor een digitaal Paasfeest. Over de hele wereld zitten mensen thuis in quarantaine en zoeken ze manieren om hun dagen door te komen. Maar hoe beleven de auteurs van je favoriete boeken deze quarantaine tijd? Dit lijkt natuurlijk de ultieme kans om een nieuw boek te schrijven. Maar is dat ook zo?