Stefan Popa bezoekt de boekhandel met In de schaduw van de eik

Precies op tijd voor de Boekenweek verscheen op dinsdag 7 maart Stefan Popa’s vijfde roman In de schaduw van de eik. Zaterdag 11 maart werd het boek gepresenteerd in Amersfoort, in een bomvolle De Algemene Boekhandel.

In de schaduw van de eik is een indrukwekkende bildungsroman over de plek die we innemen in deze wereld, maar ook over de plek die de wereld inneemt in ons leven. Het is een typisch voorbeeld van Popa’s werk: de roman vertelt met humor en lichtheid over grote onderwerpen als identiteit, afkomst en ouderschap. Bij de start van de Boekenweek, op zaterdag 11 maart, presenteerde Stefan Popa zijn nieuwe roman in De Algemene Boekhandel in Amersfoort. Algemeen directeur Jan Joris Keizer sprak mooie woorden, redacteur Lisanne Mathijsen ging met Sefan Popa in gesprek. Achteraf was er volop tijd om In de schaduw van de eik te laten signeren. Het was een drukte van belang.

Op dezelfde dag verscheen een lovende recensie in Het Parool door Vivian de Gier:
‘Met zijn nieuwe roman bewijst Stefan Popa andermaal zijn talent. [..] Net als chef-kok Alex weet auteur Stefan Popa hoe hij zijn ingrediënten moet gebruiken: een handjevol karaktervolle personages, een snuf duister mysterie, flink op smaak gebracht met goed gekozen metaforen. Het resultaat is een boeiende, gelaagde en knap geschreven roman.’

Stefan Popa zal de komende tijd in meer boekhandels zijn gezicht laten zien:
18 maart 12u00 Boekhandel Van der Ven in Soest
18 maart 15u00 Boekhandel Van der Meer in Noordwijk
19 maart 13u00 Boekhandel Scheltema in Amsterdam
19 april 19u30 Boekhadnel Boek en Koek in Maarn

Houd onze website in de gaten voor meer data.

Over In de schaduw van de eik

Als de beroemde en bekroonde televisiekok Alex Petrescu opmerkelijk nieuws krijgt van zijn vriendin, ontvlucht hij Nederland. Hij koopt een paleis in het land van zijn moeder – of nou ja, een ruïne tussen de verdwijnende bossen. Op het domein staat nog maar één oereik overeind. Een boom met een verhaal. Alex probeert het landhuis, zichzelf en bovenal het bedreigde woud te behoeden voor de ondergang. Niet iedereen is blij met Alex’ ommekeer. Als iemand hem het geheime staatsdossier van zijn moeder toeschuift, kantelt zijn wereld opnieuw. Waarom ontvluchtte ze communistisch Oost-Europa? En belangrijker nog: hoe is haar dat in hemelsnaam gelukt? Terwijl Alex de donkere waarheid omtrent zijn verleden achterhaalt, doorgrondt hij de toekomst. 

Over Stefan Popa

De Nederlands-Roemeense Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist. Hij brak door toen zijn roman Verdwenen grenzen werd getipt door het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Daarna volgde onder meer Of de oleander de winter overleeft, een unaniem lovend besproken boek. In de schaduw van de eik is zijn vijfde roman.