Nog een paar dagen en 2020 staat alweer voor de deur. Wat een mooie boeken hebben wij mogen uitgeven en wat een heerlijke romans hebben we dit jaar gelezen. In het nieuwe jaar komen er weer veel fijne titels aan, maar terwijl we aftellen naar het nieuwe jaar kijken we ook nog even terug naar het boekenjaar 2019.
We hebben de spannendste thrillers, mooiste romans en de heerlijkste feelgood-boeken op een rij gezet. Lees snel verder voor onze favoriete boeken van 2019!
Voor de thrillerliefhebbers:
Karin Slaughter: Laatste weduwe
Laatste weduwe is Karin Slaughter op haar best: hoogst actuele thematiek, goed uitgewerkte karakters, psychologische diepgang en bovenal: razend spannend.
Tina Frennstedt: Verdwenen
Cold case: Verdwenen is het eerste deel in een nieuwe verslavende Scandinavische topserie, waarvoor misdaadreporter Tina Frennstedt waargebeurde zaken als inspiratiebron gebruikt.
Charles den Tex: Verloren vrouw
Verloren Vrouw is razend actueel, vol actie en weergaloos spannend waarin de hoofdpersoon de vijand in haar hoofd moet overwinnen om de vijand uit haar verleden te verslaan.
Romy Hausmann: Dag en nacht
Dag en nacht is een bloedstollende, tragische en bij vlagen ontroerende thriller die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat.
Jeroen Windmeijer: De offers
Jeroen Windmeijer opent in zijn weergaloze nieuwe thriller de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.
De mooiste romans:
Heather Morris: Cilka’s keuze
Cilka's keuze is een verhaal over hoop en overleven. Cilka vindt steeds weer de kracht om zichzelf staande te houden, ook al wordt ze dagelijks met de dood geconfronteerd. En wanneer ze een onbekende man, Aleksandr, verpleegt, ontdekt Cilka dat er ondanks alles ruimte in haar hart is voor liefde.
Richard Roper: Iets om voor te leven
Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico’s nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.
Trent Dalton: Jongen verslindt heelal
Een verhaal over broederschap, ware liefde en ongewone vriendschappen. Een verhaal dat je onmogelijk weg zult kunnen leggen.
Stefan Popa: Of de oleander de winter overleeft
Of de oleander de winter overleeft is het onvergetelijke, ontroerende en vitale verhaal van een man die gaat sterven en een volk dat aan het vervagen is. Over identiteit-, en de vergankelijkheid daarvan.
Muna Shehadi: Rosalinds leugen
Rosalinds leugen is het eerste deel in Muna Shehadi’s trilogie De drie dochters, waarin drie zussen op zoek gaan naar hun verleden.
De meest leerzame en interessante non-fictie boeken:
Mungi Ngomane: De lessen van ubuntu
Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met de levensfilosofie uit de regenboognatie van haar grootvader en Nelson Mandela. In De lessen van ubuntu geeft ze deze wijsheden aan ons door.
Noor Hibbert: Just f*cking do it
Psycholoog en businesscoach Noor Hibbert moedigt je in dit boek aan om te durven zijn wie je bent, altijd je dromen te blijven najagen en om het eindelijk just f*cking te doen.
Anna Fifield: De grote kameraad
Anna Fifield, vermaard Azië-journalist, won het vertrouwen van Jong-uns tante en oom, van Jong-uns enige Westerse contacten, en van zijn kok. Aan de hand van hun onthullingen creëerde ze een onthutsend portret van ’s werelds meest geïsoleerde en zeer gevreesde dictator.
Sara Gottfried: Het Brein Body dieet
Het Brein-Bodydieet helpt je om in de juiste verhoudingen te eten, zonder dat je voedingsgroepen hoeft uit te sluiten. Je nieuwe levensstijl, ontspanning en slaap doen de rest. Met weekplannen en recepten.
Brittany Kaiser: De data dictatuur
In de nasleep van het grote privacyschandaal rondom Facebook kwam het bedrijf in mei 2018 ten val. Een van de twee klokkenluiders, en getuige in het proces dat volgde, was Brittany Kaiser. Hoe raakte zij als jonge, ambitieuze, idealistische vrouw verstrikt in het wereldwijde web van dataverzameling, data-analyse en – zeer omstreden – dataverkoop? En wat kan zij ons leren over digitale privacy? Wat heb je te verliezen als je altijd alle cookies accepteert?
De lekkerste feelgoodromans:
Sarah Morgan: Winter in Schotland
In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.
Sally Thorne: Ik niet op jou
Ik niet op jou is een romantische komedie om van te smullen, over de ragfijne lijn tussen haat en liefde en de eeuwige strijd tussen de seksen.
Rachel Wells: Alfie – Kat op vakantie
Het is aan Alfie en George om te zorgen dat hun familie wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap. Om dat te bereiken moeten ze echter wel uit de buurt weten te blijven van de verschrikkelijkste kat die ze ooit hebben ontmoet…
Nora Roberts: De rode lelie
Met dit boek waarin familie en liefde centraal staan krijgen we een prachtig slot van de serie: De bloementuin van Harper House.
Wat was jouw favoriete boek dit jaar? Laat het ons vooral weten!